Oudercursus PresentChild® (Fluisterkind®)

Wil je zelf aan de slag met de methode Fluisterkind® en ontdekken wat jouw kind jou spiegelt? Wil je dit samen doen met andere ouders in een veilige en intieme sfeer? Dan is de 1-daagse Oudercursus Het Fluisterkind® misschien iets voor jou/jullie. Je leert op deze dag zelf de vertaalslag maken om de boodschap van jouw kind te verstaan. Je zult versteld staan hoe nauwkeurig het verhaal van je kind overeenkomt met ‘iets’ wat op een ander niveau ook in jouw leven speelt. Zo nauwkeurig dat je van binnen ‘weet’ dat het klopt. En als je als ouder handelt naar wat je weet, zul je zien hoe dit doorwerkt op je kind. Kinderen spiegelen namelijk ook direct dat het goed gaat!

Globaal cursusprogramma

  • Kennismaking en introductie: Wat is 'spiegelen'?

  • Welke manieren hebben kinderen om ons als ouder te spiegelen? We gaan hierbij o.a  in op gedrag maar ook op ziekte bij een kind. Je leert over de wisselwerking tussen lichaam en geest. En ontdekt hoe het mogelijk is dat ook ziekte bij een kind iets spiegelt dat op het mentaal/emotionele niveau speelt bij de ouder.

  • We gaan actief aan de slag met de persoonlijke problematiek van een ieder. Wat is het dat jou zorgen baart bij jouw kind?

  • Je leert de boodschappen van jouw kind te vertalen naar je eigen leven. We besteden hierbij ruim aandacht aan het denken in metaforen, zodat je toekomstige ‘boodschappen’ van je kind ook zelf kunt vertalen.

  • Je krijgt persoonlijke handvaten aangereikt om mee aan de slag te gaan. Een onderdeel hierbij is ‘de kracht van taal'. Welk effect hebben woorden, hoe leer ik positief en effectief te communiceren met mijn kind? Een ander belangrijk onderdeel is visualisatie, wat is dit precies en hoe pas ik dit toe in het leven met mijn kind? 

  • Verder zullen aan bod komen:
Het innerlijk kind. Wat is dit precies? Heb ik ook een innerlijk kind? Welke invloed heeft mijn innerlijk kind op mij als ouder en op mijn kind?
De ontwikkelingsfasen bij kind en ouder.

Persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen is belangrijk in deze cursus. Per cursusdag worden maximaal 6-8 personen ingeschreven. Indien gewenst, is het mogelijk om de cursus aan te vullen met één op één consulten.

Praktisch
De cursus wordt een aantal keer per jaar gegeven, meestal op zaterdag van 09.30 - 17.00, meestal in Friesland. 

Kosten
Het cursusgeld bedraagt € 115,00 per persoon incl. werkboek, koffie, thee, frisdrank en iets lekkers. Wanneer je als ouders samen aan de dag deelneemt is de prijs per persoon € 95,-

Meer informatie en/of aanmelden
Check de agenda voor toekomstige cursussen! En meld je aan via het contactformulier! Of bel voor meer informatie naar op 058-8449860. 

Zelf een groep samenstellen
Het is ook mogelijk om elders in het land de cursusdag te verzorgen mits een groep van 8-10 mensen kan worden samengesteld. Soms is de dagprijs dan iets afwijkend i.v.m. evt. lunch en/of locatie. 

← Terug naar de vorige pagina