Homeopathie in de praktijk

Claire, 34 jaar, heeft sinds de bevalling van haar 1e zoon, 3 jaar geleden, pijnklachten aan haar bekken. Ze heeft ook contstant een gevoel alsof haar baarmoeder naar buiten zakt. Om dit gevoel te verminderen, zit ze meestal met haar benen gekruist over elkaar.

Er is een aantal homeopatische midden dat goed werkt op zgn vrouwenklachten. Ieder middel heeft echter haar eigen specifieke kenmerken. Om goed te kunnen bepalen welk middel haar zal helpen, vraag ik Claire of ze nog andere lichamelijke of mentaal/emotionele klachten heeft.

Claire vertelt dat ze ook al jaren last heeft van een moeilijke stoelgang. Ze gaat hooguit 3x per week naar het toilet en de ontlasting is hard en knobbelig.

Emotioneel valt het moederschap haar zwaar. Ze vindt het moeilijk dat er weinig tijd voor haarzelf overblijft.

Ze voelt zich hier ook depressief onder. Haar man zegt soms: “t lijkt wel alsof ineens het hele leven je koud laat!” Wat ze erg jammer vindt, is dat ze door de pijn in haar bekken, haar stijldansen dat ze met erg veel passie deed, heeft moeten opgeven.

Als ik alle opvallende symptomen van Claire bij elkaar zet, komt één middel heel sterk naar voren. Na inname van dit middel, verbetert haar gemoedstoestand als eerste. Ze voelt zich vrolijker en heeft weer zin om dingen te ondernemen. Haar stoelgang gaat ook gemakkelijker. Haar bekkenklachten verbeteren geleidelijk.

We herhalen het middel nog een aantal keren. 5 Maanden later is Claire vrijwel klachtvrij, geniet ze van haar zoon en het moederschap en danst ze zelfs weer.

← Terug naar de vorige pagina